Spec. v Buiten

Spec. v Buiten

Kunstplanten voor buiten

De trend is dat steeds meer mensen de kunstplanten en kunstbomen ook buiten willen gebruiken. Dit is een logisch feit gezien we allemaal graag een onderhoudsvrije tuin willen hebben en steeds minder tijd hebben om onze tuin te onderhouden. Hebben we geen tuin, dan willen we graag ons balkon aankleden met kunstplanten of willen we onderhoudsvrije plantenbakken hebben met kunst geraniums.

Helaas is niet elke kunstplant geschikt om buiten te plaatsen. Het soort materiaal van een kunstplant en de stevigheid zijn belangrijke factoren die hierin meespelen. We kunnen de kunstplanten voor buiten indelen in 4 soorten kunstplanten:

Kunstplanten gemaakt van vol kunststof

Deze kunstplanten zijn het meest geschikt om buiten te gebruiken. Het materiaal van de kunstplant is door en door gekleurd en van dik kunststof materiaal gemaakt. De plant is hierdoor van nature al beter geschikt als kunstplant voor buiten. Een deel van deze kunstplanten heeft als extra nog een UV Safe Protectie ondergaan. Dit houdt in dat het verkleuringsproces hiermee tijdelijk wordt geremd, maar dat wil niet zeggen dat dit na verloop van tijd niet zou kunnen gaan verkleuren. Vandaar dat wij altijd adviseren om de kunstplanten jaarlijks te behandelen met een extra UV protectie middel, waardoor u blijvende bescherming houdt. Deze kunst buxus, kunst cycas palm 300cm en de kunst cycas palm 130 cm uit ons assortiment zijn gemaakt van vol kunststof

Aan bovenstaand voordeel kleeft ook een nadeel, vol kunststofplanten zijn door het materiaal altijd net wat minder natuurgetrouw dan het kunstzijde blad. Maar doordat we de hoogste kwaliteit bieden in dit soort, is dit op een afstandje zeker niet meer te zien.

Kunstplanten gemaakt van speciaal materiaal voor buiten

Veel van onze kunstplanten waaronder de ficus, palmen en bamboe, hebben speciaal kunstblad van Taupine. Dit kunstblad is van een andere soort samenstelling met meer kunststofvezels maar heeft toch de look van het normale kunstzijde blad. Omdat deze kunstplanten speciaal voor buiten gemaakt zijn, is de verlijming van de kunstbladeren en de manier waarop deze kunstplanten zijn gemaakt ook steviger. Hierdoor zijn ze dus beter geschikt voor buiten. Het voordeel is dat dit kunstblad dus veel meer details heeft en natuurlijker overkomt dan het vol kunststof blad. Enig nadeel is dat dit blad in het begin wat meer glimt, maar bij buitengebruik later vanzelf wat doffer wordt. Ook hiervoor geldt ons advies om de kunstplanten jaarlijks te behandelen met een extra UV protectie middel, waardoor u blijvende bescherming houdt.

Kunstplanten gemaakt voor binnen, maar te gebruiken voor buiten

Het grootste gedeelte van ons assortiment kunstplanten omvat kunstplanten met een zijde kunstblad. Dit wordt vandaag de dag niet meer gemaakt van zijde maar van een halffabricaat dat aandoet als zijde maar van betere kwaliteit is. Omdat wij alleen project kwaliteit leveren is dit zijdeblad altijd door en door gekleurd. Dit maakt de plant van nature veel meer kleurvast dan de kunstplanten die u elders aantreft. Dit is vaak een stofje dat door verf gekleurd is en daardoor erg vatbaar is voor verkleuring. Onze project kwaliteit kunstplanten kunnen zeer goed buiten gebruikt worden indien u deze direct behandeld met de IQ Nano UV Safe Onderhoud Spray of in combinatie met de nieuwe UV Safe Protectie Spray. Een aantal voorbeelden zijn de kunst bamboe deluxe en de kunst bamboe giant deluxe

Gezien sommige kunstplanten te mooi en te fragiel zijn, zijn ze niet allemaal direct geschikt voor buitengebruik. De structuur en de bouw van de kunstplant moet wel stevig genoeg zijn. Daarom vindt u een deel van ons assortiment, onder de categorie kunstplanten voor buiten, waarvan wij vinden dat ook deze binnen kunstplanten, zeer geschikt zijn voor buitengebruik na behandeling met de IQ Nano UV Safe Onderhoud Spray of in combinatie met de nieuwe UV Safe Protectie Spray.

De levensduur van kunstplanten voor buiten

Ondanks de kwaliteit en de speciale behandelingen wil het niet zeggen dat kunstplanten voor buiten het eeuwige leven hebben. Buiten de zon met UVa en UVb stralen die het materiaal buiten het verkleuren ook ouder maken, zijn wind en kou ook een factor die de levensduur van de kunstplant bepaalt. Een kunstplant kan zeker tegen een beetje wind, maar bij heel slecht weer met veel wind, moet u er rekening mee houden dat een kunstplant hier schade door kan oplopen. Ook zware regenval kan uw kunstplanten beschadigen. Buiten dat dit de aangebrachte beschermlaag doet verminderen, kan zware regen takken doen verbuigen. U kunt dit verhelpen door alles bij elkaar te binden of een plastic zak over de kunstplant of boom te doen als er slecht weer is voorspeld.

Temperaturen onder de NUL graden zorgen voor extra snelle veroudering van het materiaal. Heeft u de mogelijkheid de kunstplanten tijdens het winterseizoen op te slaan bij een +10gr dan doet u hier goed aan. Sneeuw en ijsafzetting zijn erg zwaar en kunnen zorgen voor het verbuigen van takken en het doen afbreken van aanhechtingspunten.

Zoals u ziet zijn er genoeg redenen om de levensduur van de kunstplanten drastisch te verlagen. Neemt u de juiste maatregelingen, dan kunnen kunstplanten voor buiten tussen de 3 á 6 jaar meegaan. Dit alles heeft te maken met de situatie bij u ter plekke en met heel veel omgevingsfactoren. Als u de kunstplanten netjes behandeld en de voorschriften opvolgt en ze behandelt met onze IQ Nano UV Safe Onderhouds Spray en/of in combinatie met de nieuwe UV Safe Protectie Spray, kunt u de levensduur van kunstplanten verdubbelen.

Onze protectie middelen

Wij hebben speciaal voor onze kwaliteitsproducten 2 speciale middelen ontwikkeld die u direct bij aankoop van een kunstplant of kunstboom kunt aanschaffen. Deze middelen zijn door ons ontwikkeld en zijn niet voor de losse verkoop op andermans kunstplanten te gebruiken. Wij bieden deze middelen aan als een service product waarmee we het plaatsen van kunstplanten voor buiten en binnen verbeteren en naar een hogere duurzame kwaliteit brengen.

De IQ Nano UV Safe Onderhoud Spray

Deze spray, gebaseerd op NANO techniek, zorgt voor een algehele bescherming van uw kunstplant. De NANO delen gaan in alle micro gaatjes en poriën zitten en sluiten hierdoor het geheel af. Hierdoor kunnen de weersinvloeden geen vat krijgen op het materiaal en voorkomt het verkleuring en ouderdom. In de spray zit een kleine hoeveelheid UV Safe blocker. Deze Nano spray hoeft u maar 1 keer per jaar te gebruiken.

Vanaf voorjaar 2019 zullen we ons assortiment uitbreiden met een speciale UV Safe Protectie spray. Deze spray is een aanvulling op onze NANO spray en zorgt alleen voor een beschermlaag boven op het kunstmateriaal. Gezien deze onzichtbare laag bovenop het materiaal komt, geeft elke behandeling een betere en dikkere laag. Na 3 keer gebruiken zal de bescherming voldoende zijn voor 4 á 5 maanden. Deze laag kan door de weersinvloeden verminderd worden daar het boven op het materiaal ligt. Om de beschermlaag compleet te maken, kunt u de IQ Nano Spray gebruiken. Dit dekt de laag af met een NANO techniek en hierdoor is uw kunstplant voor 1 jaar volledig beschermd. In bepaalde extreme situaties zijn meerder UV Protectie lagen wenselijk. Het is een aanvulling op, voor de extreme situaties. Of het product is als losse UV Protectie te gebruiken op minder extreme situaties zoals het beschermen van kunstplanten hangers of kunstbloemen of kleine kunstplanten voor binnen en buiten op minder zonnige plaatsen.

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 145

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 145

per pagina
Van hoog naar laag sorteren