Wat is nu het verschil in kwaliteit bij ons of bij andere

Bezig met laden...

Extra Uitleg over de kwaliteit van onze kunstplanten

Uitleg verschil in kwaliteit en prijzen:

Deco Greens verkoop alleen de beste kwaliteit. Wat houdt dit in?

De kwaliteit wordt bepaalde door verschillende factoren:

Conditie van het geheel:

Al onze bomen en planten hebben een klein potje onderaan. Deze is vol gestort met beton om zo de boom of plant netjes stevig te laten staan. Alle onze bomen of planten staan dan, uit hun zelf, ook rechtop in deze pot.

Hoe werkt de maat aanduiding:

Internationaal zijn er afspraken gemaakt over hoe een plant of boom wordt opgemeten. De maat is altijd de totale hoogte/lengte van een product en dan liggend gestrekt gemeten. Dit houd in dat een boom van 180cm van de onderkant pot tot het hoogte blad 180cm is. De meesten standaard potten bij bomen zijn +/- diameter 15cm en hoogte 15cm. Elke boom of plant moet gemoduleerd (uitgevouwen) worden. Indien een boom op de juiste manier gemoduleerd is zal deze altijd kleiner uitvallen dan de opgegeven hoogte maat. Indien een plant of boom niet in een pot zit dan is deze geleverd als een STEKER, z'n steker is meestal +/- 7 a 10cm fahankelijk van of dit een klein of grote planten steker is. Ook bij planten wordt de steker dus meegemeten in de totale hoogte maat. Planten in pot worden dus opgegeven als maat gemeten vanaf de onderkand pot tot hoogste gedeelte van plant. U dien bij palmen rekening te houden dat er ofhankelij van het soort meestal z'n 30 a 50 cm af gaat in de hoogte bij het moduleren. Om een idee te geven als u onder een palm wilt doorlopen heeft u minimaal een palm nodig van 240cm hoog, deze hebben een stam hoogte van ongeveer 170 a 200cm afhankelijk van het soort type en blad.

Kwaliteit van het gebruikte materiaal:

Veel van de bomen en planten hebben echte houten stammen. De bladeren zijn er in velen soorten en kwaliteiten en zijn allen specifiek gemaakt voor het doel waarvoor ze dienen. Dus er zijn bladeren speciaal voor binnen gebruik, maar ook speciaal voor buiten. Dan zijn sommige bladeren voorzien van een Fire Safe coating, waardoor ze brandvertragend zijn. Andere bladeren zijn voorzien van een UV Safe coating, waardoor ze minder snel verkleuren.

Verder is er een groot verschil in de diepte kleuring van de producten, wat we hiermee bedoelen is de hoeveelheid kleurstof middel wat gebruikt wordt voor een blad. Uiteraard leveren wij alleen diepte kleuring waardoor op standaard producten de verkleuring pas optreed na jaren. Veel goedkopen producten hebben vaak al een blauwige gloed (dit tref je zelfs bij nieuwe producten aan) dit is al een teken van verkleuring.

De verlijming en hechting is zeker ook belangrijk, er kan altijd een blad afvallen (lijkt net echt) maar veel bomen en planten zijn slecht verlijmt waardoor er een overvloed van bladeren afvallen. Ook zie je op goedkopen bomen vaak veel lijmresten zitten. Uiteraard proberen Deco Greens deze verlijming op een hoog kwaliteitsniveau te houden. En het product zo mooie en echt mogelijk te laten uitzien.

Echtheid:

Al onze bomen en planten worden zo natuurgetrouw nagemaakt. We hebben het dan niet alleen over de vorm van een blad maar ook de kleur en andere details zoals vouwen, rillen, nerven, lichte en donkere bladeren en kleine en grote bladeren. Dit alles om een zo hoog mogelijke echtheid te krijgen.

De bladeren zijn door en door gekleurd, kleur motieven worden NIET gedrukt maar via ontkleuren verkregen. nerven en rillen worden door warmte en persing er in gemaakt. Hierdoor is de meest gehoorde kreet van de klanten "wij wisten niet dat kunst zo mooi en echt kunnen zijn, het is nauwelijks van echt te onderscheiden"

Bladbezetting:

Veel goedkopen bomen hebben weinig bladeren. Deco Greens heeft voor ieder Budget een boom of plant maar dan wel van goede kwaliteit.

Wij geven een voorbeeld:

U ziet ergens een bamboe staan van +/- 180cm voor een leuke prijs a 99 euro. Deze bamboe heeft als extra toevoeging De Luxe en heeft 1800 blaadjes.

Deco Greens heeft bijvoorbeeld 2 soort gelijke bamboe,

Bamboe van +/- 180cm en heeft 1700 blaadjes en kost 60 euro en wij hebben een Bamboe de Luxe van +/- 180cm met 2500 blaadjes en kost 119 euro. Kijk dus uit wat u vergelijkt! Er zijn grote verschillen ook de hoogte kan verschillen maar een hogere boom heeft altijd meer blaadjes anders wordt u genept! Dan is de boom wel hoger, maar je hebt meer stam en de blaadjes beginnen hoger of de boom heeft minder takken en dus minder vol van uiterlijk.

Foto’s:

Veel van onze mede collega’s (concurrenten) hebben foto’s op hun website staan van de fabrikant.

Deze foto’s laten niet zien wat u koopt, deze zijn altijd voller en mooier dan de werkelijkheid.

Deco Greens hanteert voor 90% foto’s die door ons zelf zijn gemaakt op de showroom dus wat u ziet krijgt u ook daadwerkelijk geleverd. De overige 10% is een tijdelijke foto vaak van nieuwe producten die nog op de showroom moet worden na gefotografeerd.

Potterie is hiervan uitgesloten, hier maken wij vaak gebruik van de foto’s van de fabrikant gezien deze van goede kwaliteit zijn en de juiste weergaven geven van het juiste product.

Wij hopen u hiermee zo duidelijk mogelijk te hebben gemaakt wat de verschillen zijn. Mocht u vragen hebben u kunt ons altijd bellen of mailen.

Het Deco Greens Team